Desiree, dit gaat allemaal goed!
Desiree, dit gaat allemaal goed!

Desiree, dit gaat allemaal goed!

Als ik de ruimte binnen kom zit hij al klaar. “Fijn dat je er weer bent Desirée maar er is deze keer helemaal niets hoor. Alles gaat goed. Er is zelfs niets oranje!” Ik kijk hem rustig aan en laat merken dat ik heel blij voor hem ben. “En wat gaat er dan allemaal goed?” Ik pak een groene stift en schrijf  ‘Dit gaat allemaal goed’  in het midden van het papier.

Trots vertelt hij over zijn wiskundehuiswerk dat hij nu op tijd afkrijgt, ook het plannen gaat aardig. “Van uitstellen krijg ik paniek en dat wil ik niet meer, dus moet ik meer tijd maken en deze gebruiken. Als ik het vergeet wijst mama naar mijn tekening en dan probeer ik het huiswerk te maken zonder boos te worden.”

Vol verwondering kijk ik hem aan, het lijkt voor hem al de normaalste zaak van de wereld. Plannen, organiseren, doorzetten bij tegenslag. We hebben hier 5 keer over getekend en hij heeft het al zo knap in zijn routine geprogrammeerd.
“Hoe lukt het jou om niet meer boos te worden? Wat denk je dan?” Hij denkt er even over na. “Aan mijn beloning, ik heb een afspraak met mijn ouders. Als ik laat zien dat ik mijn huiswerk maak, verdien ik vertrouwen en mag ik wat langer bij de skatebaan blijven” Moeder kijkt vanuit de keuken om het hoekje. “Het voordelen – nadelen onderzoek was voor ons wel heel confronterend; hij bleek geen duidelijke nadelen van het nìet maken van zijn huiswerk te hebben. Daar moesten wij als ouders wel even over nadenken. Dus toen hebben we gezorgd dat de voordelen van het wèl maken van zijn huiswerk groter werden. En dat werkt!”

Ik voel me warm worden van binnen, wat ben ik dankbaar dat ik deel heb mogen zijn van dit proces. En wat ben ik trots, trots op zijn ouders en nog meer op deze jongeman in wording.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"Thuis vraagt hij erom wanneer Desiree weer met hem komt tekenen!"

Desiree heeft met mijn zoon een aantal gesprekken gehad aan de hand van Teken je gesprek. Hij mocht alles benoemen wat er in zijn hoofd zat. En welke kleur het voor hem had. Hij was na het gesprek een stuk rustiger en kon beter benoemen naar mij wat er aan de hand was. Thuis vraagt hij erom wanneer Desiree weer met hem komt tekenen. - Rianne (moeder Luka)

Luka 13 jaar: "Het was ook heel leuk en gezellig! "

"Ik vond de gesprekken met Desiree heel fijn en ik heb er veel aan gehad. Ik kon mijzelf goed kwijt bij haar en mijn hoofd zat er minder vol van. Dit vind ik heel fijn, het geeft mij een rustig gevoel en daardoor voel ik me fijner. Ik merk dat het daardoor beter gaat thuis en op school. En het was ook heel leuk en gezellig! - Luka ( 13 jaar)

Ambulant begeleider: "Een feestje voor mij"

Voor iedereen die met leerlingen werkt is de cursus Teken je gesprek aan te bevelen! Door de ervaring en adequate hulp van Desiree werd het een overdracht van kennis die gelijk toegepast kan worden. - Ragnhild Hartman (AB)

Orthopedagoog: "Veel nieuwe inzichten gekregen, praktisch met fijne, helpende tips van Desiree"

Leuke leerzame cursus waar ik veel nieuwe inzichten door heb gekregen. Leuk om er direct zelf mee aan de slag te kunnen. En de enthousiaste trainer maakt het geheel af! - Kathy Bonsen - Orthopedagoog