Trainingen
Trainingen
Trainingen

Driedaagse cursus Teken je gesprek – over gedrag en faalangst

Voor iedereen die kinderen (vanaf circa 7 jaar), jongeren en volwassenen begeleidt.

Vanuit ouder en kind praktijk Samen onszelf bied ik ook de 3 daagse cursus Teken je gesprek bij gedrag een faalangst aan.

Wat is teken je gesprek?

Teken je gesprek is een interactieve, visuele gespreksmethode ontwikkeld door Adinda de Vreede.  De methode stimuleert het zelfoplossend vermogen van jong en oud. Teken je gesprek is niet echt tekenen maar gebruikt symbolen en kleuren om het gesprek te visualiseren op papier.

Voorbeeld van een gesprekstekening over gedrag: de ketting van gebeurtenissen

Alhoewel de methode niet specifiek voor mensen met autisme, ADHD of ADD is ontwikkeld, blijken zij zeer veel baat te hebben bij de visuele aanpak. Ook mensen die chaotisch of associatief denken, profiteren van deze visuele ondersteuning. Teken je gesprek maakt veel gebruik van helpende en niet-helpende gedachten. Samen met mijn collega’s ga in het land door om workshops, in company trainingen en cursussen te geven.

Geplande cursus najaar 2017 regio OOST

Almelo van 10.30 – 16.30 : 14 oktober , 25 november, 20 januari 

Arnhem  van 10.30 – 16.30: 7 oktober, 18 november, 16 december

Geplande cursus voorjaar 2018 regio OOST

Almelo van 10.30 – 16.30 : 17 februari, 1. maart, 7 april

Arnhem  van 10.30 – 16.30: 3 februari, 3 maart, 24 maart

Aanmelden

Interesse in een van onze diensten?  Stuur een mail en ik zal geheel vrijblijvend de mogelijkheden met u doornemen.  kijk ook op www.tekenjegesprek.nl voor meer informatie en cursus data door het land.

"Thuis vraagt hij erom wanneer Desiree weer met hem komt tekenen!"

Desiree heeft met mijn zoon een aantal gesprekken gehad aan de hand van Teken je gesprek. Hij mocht alles benoemen wat er in zijn hoofd zat. En welke kleur het voor hem had. Hij was na het gesprek een stuk rustiger en kon beter benoemen naar mij wat er aan de hand was. Thuis vraagt hij erom wanneer Desiree weer met hem komt tekenen. - Rianne (moeder Luka)

Luka 13 jaar: "Het was ook heel leuk en gezellig! "

"Ik vond de gesprekken met Desiree heel fijn en ik heb er veel aan gehad. Ik kon mijzelf goed kwijt bij haar en mijn hoofd zat er minder vol van. Dit vind ik heel fijn, het geeft mij een rustig gevoel en daardoor voel ik me fijner. Ik merk dat het daardoor beter gaat thuis en op school. En het was ook heel leuk en gezellig! - Luka ( 13 jaar)

Ambulant begeleider: "Een feestje voor mij"

Voor iedereen die met leerlingen werkt is de cursus Teken je gesprek aan te bevelen! Door de ervaring en adequate hulp van Desiree werd het een overdracht van kennis die gelijk toegepast kan worden. - Ragnhild Hartman (AB)

Orthopedagoog: "Veel nieuwe inzichten gekregen, praktisch met fijne, helpende tips van Desiree"

Leuke leerzame cursus waar ik veel nieuwe inzichten door heb gekregen. Leuk om er direct zelf mee aan de slag te kunnen. En de enthousiaste trainer maakt het geheel af! - Kathy Bonsen - Orthopedagoog