Werkwijze
Werkwijze
Werkwijze

In de begeleiding combineer ik cognitieve gedragstherapie met oplossingsgerichte interventies die het probleem oplossend vermogen vergroten. Dit in combinatie met de visuele communicatietechniek ‘Teken je gesprek’ maakt de werkwijze niet alleen heel dynamische, maar ook beduidend effectief. Daarnaast werk ik systeemgericht, dat wil zeggen dat ouders, school wanneer nodig betrokken worden in het proces met als doel:

Doel

Het kind, de jongere, de (jong)volwassene en zijn omgeving krijgen de juiste inzichten, kennis en handvatten, waardoor ze in hun kracht komen en overleven leven wordt.

Mijn visie is dat wanneer het kind, de jongere, de (jong)volwassene en zijn omgeving zichzelf en elkaar beter gaan begrijpen. Het kind, de jongere, de (jong)volwassene en zijn omgeving weer met elkaar verbinding komen.  Dit is een belangrijk onderdeel van het proces. Hierdoor ontstaat duidelijkheid, veiligheid zal (ongewenst) gedrag verdwijnen. Vanuit hier is er weer ruimte voor groei en ontwikkeling: in harmonie met jezelf en elkaar.

Mijn missie is om ieder kind en opvoeder het gevoel van eigenaarschap over zijn of haar eigen leven. In mijn beleving is dat een reële ontdekkingstocht naar het weten en onderzoeken wat je waard bent. Wat kan ik zelf en waar wil ik hulp bij?  Op deze manier kom je lekker in je vel te zitten, zelfs als het even tegen zit.

"Thuis vraagt hij erom wanneer Desiree weer met hem komt tekenen!"

Desiree heeft met mijn zoon een aantal gesprekken gehad aan de hand van Teken je gesprek. Hij mocht alles benoemen wat er in zijn hoofd zat. En welke kleur het voor hem had. Hij was na het gesprek een stuk rustiger en kon beter benoemen naar mij wat er aan de hand was. Thuis vraagt hij erom wanneer Desiree weer met hem komt tekenen. - Rianne (moeder Luka)

Luka 13 jaar: "Het was ook heel leuk en gezellig! "

"Ik vond de gesprekken met Desiree heel fijn en ik heb er veel aan gehad. Ik kon mijzelf goed kwijt bij haar en mijn hoofd zat er minder vol van. Dit vind ik heel fijn, het geeft mij een rustig gevoel en daardoor voel ik me fijner. Ik merk dat het daardoor beter gaat thuis en op school. En het was ook heel leuk en gezellig! - Luka ( 13 jaar)

Ambulant begeleider: "Een feestje voor mij"

Voor iedereen die met leerlingen werkt is de cursus Teken je gesprek aan te bevelen! Door de ervaring en adequate hulp van Desiree werd het een overdracht van kennis die gelijk toegepast kan worden. - Ragnhild Hartman (AB)

Orthopedagoog: "Veel nieuwe inzichten gekregen, praktisch met fijne, helpende tips van Desiree"

Leuke leerzame cursus waar ik veel nieuwe inzichten door heb gekregen. Leuk om er direct zelf mee aan de slag te kunnen. En de enthousiaste trainer maakt het geheel af! - Kathy Bonsen - Orthopedagoog